aA
Velionio Sirijos prezidento Hafezo al-Assado (Hafezo Asado) karstą antradienį iš Omejadų aikštėje stovinčių rūmų ant pečių išnešė aukšti kariuomenės pareigūnai, už kurių ėjo jo sūnus ir įpėdinis Basharas (Bašaras).
Tūkstančiai sirų, nepažinoję jokio kito šalies vadovo, užtvindė kelią, nuo H. al Assado rezidencijos vedantį į rūmus Omejadų aikštėje. Laidotuvių procesijos kelyje buvo išrikiuoti kariai, ginkluoti šautuvais AK-47.

Basharas Assadas, nors ir neturintis oficialaus posto vyriausybėje, yra vienintelis kandidatas į prezidento postą, kurį jis turėtų užimti po liepą įvyksiančio referendumo.

Laidotuvėse taip pat dalyvavo ir jo jaunesnysis brolis Maheras, H. al Assado jaunesnysis brolis Jamilis (Džamilis) ir vyriausybės pareigūnai, įskaitant gynybos ministrą Mustafą Tlasą ir ginkluotųjų pajėgų vadą Ali Aslaną (Alį Aslaną).

Stebėtojai atkreipė dėmesį, kad laidotuvėse nedalyvauja viceprezidentas Abdel-Halimas Khaddamas (Abdelis Halimas Chadamas), kuris praėjusį sekmadienį, mirus H. al Assadui, tapo laikinuoju šalies prezidentu, tačiau iki šiol dar nepasirodė viešumoje.

Omejadų aikštėje karstas buvo padėtas ant lafeto. Laidotuvių procesija patraukė į kalvos viršūnėje esančius rūmus, kur aukšti užsienio svečiai turės paskutinę galimybę atiduoti pagarbą žmogui, kurį jie mylėjo ar nekentė, tačiau negalėjo ignoruoti.

Basharas al Assadas iš pradžių paskui karstą važiavo limuzinu "Mercedes", tačiau miniai pripuolus prie jo automobilio, būsimasis Sirijos vadovas išlipo ir prisijungė prie karstą lydinčių pareigūnų.

Procesijai lėtai pajudėjus iš aikštės, didžiulė minia patraukė iš paskos. Jiems virš galvos ratus suko du kariniai sraigtasparniai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.