aA
Per reidą pietinėje Gazos Ruožo dalyje esančioje palestiniečių pabėgėlių stovykloje Izraelio pajėgos penktadienį nušovė britų televizijos operatorių, pranešė kariuomenės pareigūnai bei incidentą stebėję palestiniečiai. Reido metu buvo puolamas namas, po kuriuo, kaip manoma, buvo nutiestas tunelis, naudotas ginklų kontrabandai.
Bullets
Dokumentinį filmą apie smurto įtaką palestiniečių vaikams Rafaho pabėgėlių stovykloje filmavęs Jamesas Milleris (Džeimsas Mileris) buvo nušautas Izraelio karių, nors operatoriaus veiksmai neskatino nukreipti į jį ugnį, pasakojo liudytojai. Milleris mirė Izraelio pakeliui į ligoninę.

"Priartėjome prie tos vietos ir filmavome, tačiau negalėjome išvykti, nes (Izraelio) tankas buvo maždaug už 100 metrų nuo mūsų", - teigė nepriklausomas palestiniečių žurnalistas Abdel-Rahmanas Abdullah (Abdel Rahmanas Abdula), matęs penktadienio naktį įvykusį incidentą.

Izraelio kariuomenė teigia nesitaikiusi į J.Millerį bei praneša, jog operacijos metu buvo siekiama aptikti tunelius, kuriais ekstremistai naudojasi kontrabanda įsiveždami ginklus iš Egipto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.