aA
Čečėnijoje artimiausiu metu bus atidarytas nekomercinis fondas, per kurį vietos gyventojams bus mokamas atlyginimas už valdžiai pateiktas žinias apie kovotojus ir jų formuotes.
"Mes tikimės, jog mokėti informatoriams bus pradėta jau po gegužės švenčių", - pareiškė fondo steigimo iniciatorius, Federacijos Tarybos narys iš Čečėnijos Achmaras Zavgajevas.

Jis paaiškino, jog fondas bus papildomas iš visuomeninių organizacijų lėšų, aukų, taip pat jam skirs pinigų iš Čečėnijos kilę verslininkai, kurie pritarė šiam sumanymui.

"Daugelis iš jų nepagrįstai kaltinami tuo, kad savo pinigais išlaiko "miško brolius".

Dabar, dalyvaudami fondo veikloje, jie galės įrodyti, kad taip nėra, ir apginti savo reputaciją", - paaiškino senatorius.

"Konkrečios sumos bus nustatytos atsižvelgiant į informacijos svarbą - už formuočių lyderių sučiupimą negaila ir šimto tūkstančių, taip pat gerai bus atlyginta ir už pagalbą suimant užsienio samdinius. Kita vertus, respublika nuskurdusi, ir palyginti nedidelis atlygis gali būti gera paspirtis sunkiai besiverčiančiam žmogui", - sakė A.Zavgajevas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.