aA
Pekine, kur padėtis dėl SARS yra blogiausia pasaulyje, šios ligos protrūkis pasiekė savo piką, o ligos atvejų skaičiaus didėjimas "iš esmės sustabdytas", penktadienį pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.
SARS
SARS
© EPA-ELTA
Tokia išvada buvo padaryta remiantis ketvirtadienį paskelbtais Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, kurie rodo, kad Pekine jau užregistruota daugiau kaip 1,5 tūkst. SARS atvejų ir 82 mirties nuo šios ligos atvejai.

"Balandžio 21 dieną Pekine ...prasidėjo piko periodas", - per spaudos konferenciją, kuri buvo transliuojama per televiziją, sakė municipaliteto sveikatos apsaugos biuro direktoriaus pavaduotojas Liang Wannianas (Liang Vanianas).

"Mano nuomone, SARS atvejų Pekine skaičius stabilizavosi ir taip bus dar kurį laiką. Bendra padėtis Pekine yra stabili, o (atvejų) daugėjimo tendencija iš esmės sustabdyta", - sakė jis.

SARS virusas atsirado praėjusį lapkritį Kinijos pietuose, o po visą pasaulį jį išplatino keliautojai. Kinijoje šiuo virusu užsikrėtė daugiau kaip 3,6 tūkst. žmonių, kurių 170 mirė.

Visame pasaulyje nuo SARS mirė beveik 400 žmonių, o ligos atvejų iš viso užregistruota daugiau kaip 6 tūkstančiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.