aA
Vokietijos profesinės sąjungos gegužės 1-osios demonstracijose protestavo prieš šalies kanclerio Gerhardo Schroederio (Gerhardo Šrėderio) socialinių ir ekonominių reformų programą, numatančią gerokai sumažinti socialines lengvatas ir nedarbo išmokas.
Gerhard Schroeder
Gerhard Schroeder
© EPA-ELTA
Apie tai ketvirtadienį pranešė visos Vokietijos žiniasklaidos priemonės, pabrėždamos, kad šventės išvakarėse G.Schroederio kabineto ketinimams pritarė šalies Ekonomikos sąjungos ir Darbdavių sąjungos vadovai.

Tuo pat metu Vokietijos kancleris ir ministrai nusprendė dalyvauti Gegužės 1-osios renginiuose kartu su profsąjungų lyderiais, kad, pasinaudoję galimybe, išaiškintų rinkėjams savo planus reformuoti socialinę sritį.

Vokietijos profsąjungų susivienijimas manifestaciją rengė Anšpracho miestelyje netoli Frankfurto prie Maino, kur gegužės 1-osios mitinge ir kalbėjo kancleris bei susivienijimo pirmininkas Gerdas Zommeris (Gerdas Ciomeris).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.