aA
Maskvos meras Jurijus Lužkovas profsąjungų mitinge ketvirtadienį negailėjo kritikos šalies vyriausybei. Pasak mero, "vyriausybė šiandien tarnauja ne realiam ekonomikos sektoriui, bet oligarchams, aptarnaudama tik juos".
"Tai tikra gėda", - pareiškė J.Lužkovas.

Maskvos mero nuomone, "vyriausybė šiandien mus primygtinai stumia į PPO (Pasaulio prekybos organizaciją). Reikalaujame paaiškinti, kas dėl to laimės, kas pralaimės".

"Aš žinau atsakymą į šį klausimą: laimės išteklius išgaunančios šakos, tai yra, tie patys oligarchai, o Rusijos gamyba taps nekonkurencinga", - sakė meras.

J.Lužkovas taip pat paneigė kaltinimus, kad "Maskva gyvena Rusijos sąskaita". "Priešingai, Rusija gyvena Maskvos sąskaita", - pareiškė jis.

Mitinge dalyvavo ir Nepriklausomų profsąjungų federacijos, Maskvos profsąjungų federacijos bei Tarptautinės laisvųjų profsąjungų konfederacijos vadovai.

Tverės aikštėje susirinko sostinės įmonių darbuotojai, taip pat partijų "Vieninga Rusija", "Jabloko" ir kitų atstovai. Maskvos vyriausiosios vidaus reikalų valdybos duomenimis, eitynėse ir mitinge dalyvavo nuo 23 iki 25 tūkst. žmonių.

Pagrindinis profsąjungų akcijos šūkis buvo - "Vienybė, solidarumas, darbo žmogaus teisės". Mitingui pasibaigus aikštėje liko "Jabloko" atstovai, pareikalavę ministrų kabineto atsistatydinimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.