aA
Berlyno policija ketvirtadienio naktį tramdė įsisiautėjusius chuliganus ašarinėmis dujomis ir kai kuriuos jų sulaikė. Jaunimo ir policijos susirėmimas įvyko prie sostinės parko, kur ketvirtadienio naktį apie 5 000 žmonių susirinko švęsti Valpurgijos nakties.
Berlyne iš viso buvo leisti 23 panašūs renginiai, o Gegužės pirmąją - dar 44 mitingai, demonstracijos ir gatvių šventės.

Po vidurnakčio paaugliai pradėjo svaidyti į budinčius policininkus butelius, vėliau griebėsi akmenų, o galiausiai apšaudė budinčius tvarkos sergėtojus signalinėmis raketomis. Atsakydama į tai, policija panaudojo gumines lazdas ir ašarines dujas.

Per grumtynes buvo sužeisti 29 policininkai, apie 100 viešosios tvarkos pažeidėjų sulaikyta. Be to, buvo nuspręsta evakuoti iš parko ir tuos, kurie iki tol ramiai šventė Valpurgijos naktį.

Berlyno gatvėmis į policijos susirėmimo su vandalais vietą nuskubėjo sirenas įsijungę policijos automobiliai. Pernai per Gegužės 1-osios šventę Berlyne buvo sužeistas 101 teisėsaugos organų darbuotojas.

Artėjant Valpurgijos nakčiai ir gegužės 1-ajai policininkų pajėgos Vokietijos sostinėje buvo kone padvigubintos - praėjusią parą budėjo iki 7,5 tūkstančio pareigūnų. Kaip praneša BBC, Su Gegužės 1-ąja susiję neramumai Vokietijoje pastaruosius 16 metų tapo įprastu dalyku.

Gegužės 1-osios riaušių fenomenas atsirado 1987 metais. Būtent tuomet Vokietijos sostinėje pirmą kartą liepsnojo barikados, o kairieji ir dešinieji ekstremistai ėmė svaidyti į policininkus akmenis ir butelius, daužyti parduotuvių vitrinas ir autobusų stotelių stiklines sieneles.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.