aA
Faludžoje įsikūrę musulmonų religiniai lyderiai naujienų agentūrai AFP sakė liepę JAV pajėgoms atsitraukti iš miesto, kuriame trečiadienį Jungtinių Valstijų kariai nušovė tris žmones, ir tai buvo jau antra diena, kai neapsieita be kraujo.
Karys su kulkosvaidžiu
Karys su kulkosvaidžiu
© EPA-ELTA
"Mes susitikome prieš valandą ir liepėme amerikiečiams atsitraukti bent jau į priemiesčius, nes jų buvimas daro blogą įtaką mūsų žmonėms", - sakė šeichas Waga Ali al-Mohammadi (Vagas Ali Mohamadis), kurį gyventojai vadina aukščiausiu miesto religiniu lyderiu.

"Faludža garsėja kaip islamo centras. Mums rūpi religija, mums rūpi mūsų garbė ir mūsų žemė, - teigė jis. - Mes sakėme jiems, kad viskas tik blogės ir blogės".

Susitikime taip pat dalyvavęs imamas Abdel Hamidas Jadu (Abdel Hamidas Džadus) sakė: "Iki šiol mes rinkomės diplomatines priemones, bet žinome, kad bus sunku suvaldyti žmones, jeigu tai tęsis".

"Mes neprašome jų visiškai pasitraukti, nes pirmiausiai turi būti atkurtas saugumas", - tvirtino prieš kelias dienas įsteigtos provincijos valdytojo atstovas šioje vietovėje Taha Hamidas (Taha Hamidas).

Jis teigė, kad Faludža yra konservatyvus rajonas ir kad JAV pusė sakė sieksianti bendradarbiauti. Anot jo, irakiečiai pageidautų, kad JAV pajėgos atsitrauktų į miesto pakraščius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.