aA
Buvęs Irako prezidentas Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) yra gyvas ir ketina kreiptis į savo tautą per artimiausias tris dienas. Tokį pareiškimą, "Sky News" duomenimis, paskelbė anksčiau buvusi nežinoma opozicinė grupuotė "Irako pasipriešinimas", protestuojanti prieš Amerikos kariuomenės buvimą šalies teritorijoje.
Saddamas Husseinas
Saddamas Husseinas
© EPA-ELTA
"Prezidentas Saddamas Husseinas nežuvo. Jis vis dar gyvas. Jis kreipsis į irakiečius ir visą arabų pasaulį per 72 valandas", - sakoma pareiškime.

Šis teigimas patvirtinamas Saddamo Husseino laiške, adresuotame Londone įsikūrusiam arabų laikraščiui "Al-Quds Al-Arabi".

Leidinio vadovas praneša, kad laiškas datuotas balandžio 28 diena. Tai - buvusio Irako lyderio gimimo diena. Laiškas gautas faksu iš nežinomos vietos.

"Irako pasipriešinimo" teigimu, Saddamas Husseinas pasiryžęs pateikti įrodymų, kad jį išdavė bendražygiai, iš kurių daugelį "seniai užverbavo Britanijos ir Amerikos žvalgybos".

Grupuotė taip pat pareiškė, jog Irako diktatorius ketina paneigti oficialius duomenis apie sąjungininkų nuostolius per karinę kampaniją ir yra įsitikinęs, kad JAV neatneš laisvės irakiečiams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.