aA
Vakar rytą ant kojų buvo sukeltos visos Alytaus specialiosios tarnybos ir į Dzūkijos sostinę iš Vilniaus iškviesti „Aro" išminuotojai. Šurmulį sukėlė paauglio skambutis į Alytaus policijos komisariatą. Prieš devintą valandą ryto budėtojams paskambinęs neprisistatęs paauglys pranešė, kad Jotvingių gimnazijos pirmo aukšto berniukų tualete yra įtartinas paketas.
Telefonas
Telefonas
Tai pasakęs, jis neskubėjo numesti telefono ragelio ir atsakė į visus policininkų jam užduotus klausimus.

Pakete - variklio detalė

Nuvykę patikrinti gautos informacijos, pareigūnai tualete išvydo į sprogmenį panašų paketą. Kaip visuomet tokiais atvejais, iš gimnazijos buvo evakuoti visi moksleiviai, iškviesti specialiųjų tarnybų darbuotojai.

Po kelių valandų į Alytų iš Vilniaus atvykę „Aro" išminuotojai rentgeno spinduliais nustatė, kad sąmyšį sukėlęs paketas yra lipnia juosta ir baltu popieriumi apvyniotas elektros variklio statorius. Kartu buvo įvyniotas ir automatinis elektros saugiklis, imituojantis sprogdiklio jungiklį.

Atpažino anonimo balsą

Kas sukonstravo šį įtaisą ir atnešė jį į gimnazijos tualetą, pradėjo aiškintis ne tik policija, bet ir gimnazijos mokytojai bei mokiniai.

Dvi mokytojos atpažino policijai skambinusio paauglio, Jotvingių gimnazijos aštuntoko, balsą. Vakar iš ryto jis buvo mokykloje. Po pietų, nors visiems buvo liepta susirinkti tęsti pamokų, nevykusiu pokštu įtariamas aštuntokas nebepasirodė.

„Reikia būtinai surasti tokių „pokštų" autorius ir griežtai nubausti jų tėvus - pareikalauti, kad jie atlygintų nuostolius už sugaištą laiką ir specialiųjų tarnybų iškvietimą", - sakė gimnazijos direktorius Kęstutis Miliauskas.

Jis nuo pat pradžių buvo įsitikinęs, jog pranešimas apie sprogmenį tėra nevykusi kieno nors išdaiga. Direktorius piktinosi, kad nevykęs pokštas sutrikdė ir moksleivių referendumą dėl narystės Europos Sąjungoje, ir dvyliktokų lietuvių kalbos įskaitą.

"Lietuvos rytas"