aA
Mažiausiai trys žmonės žuvo per savižudžio išpuolį, kuris buvo įvykdytas anksti trečiadienį Tel Avive ir kuris sudavė smūgį JAV planams po svarbaus palestiniečių balsavimo už reformas pateikti naujas taikos gaires.
Israel
Išpuolis įvykdytas kelios valandos po to, kai palestiniečių parlamentas antradienį vakare patvirtino naują kabinetą, kuriam vadovauja reformų šalininkas Mahmoudas Abbasas (Mahmudas Abasas). Palestiniečių kovotojai paskelbė, kad nepaisys naujojo premjero darbotvarkės, kurioje numatoma sustabdyti išpuolius prieš izraeliečius.

Izraelio policija ir medikai pranešė, kad savižudžiui viename Tel Avivo bare trečiadienį paryčiais susprogdinus bombą žuvo mažiausiai trys ir buvo sužeisti 49 žmonės.

"Tai buvo savižudžio išpuolis. Jis susisprogdino prie įėjimo į barą "Mike's Place", kuris yra netoli JAV ambasados", - Izraelio radijui sakė policijos viršininkas Yossi Sedbonas (Josis Sedbonas).

Pasak jo, savižudis turėjo vidutinio dydžio bombą, kurioje buvo vinių.

Atsakomybę dėl išpuolio prisiėmė "Al Aksos kankinių brigados" (Al Aqsa Martyrs Brigades) ir "Ezz el-Deeno al-Qassamo (Ezedino Kasamo) brigados", telefonu pranešė Abu Bareku prisistatęs asmuo.

"Šį išpuolį įvykdė kankinys iš (šiaurinėje Vakarų Kranto dalyje esančio) Tulkarmo miesto, keršydamas už Mazeną Erapehą, neseniai (per Izraelio kariuomenės reidą) nukautą Nabuluje. Išpuolį Tel Avive surengė "Al Aksos kankinių brigados" ir "Ezz el-Deeno al-Qassamo brigados", - teigė jis.

Vašingtonas pasmerkė šį išpuolį, tačiau nurodė, kad taikos iniciatyvos tai nesužlugdys.

"Mes smerkiame šį menkadvasišką teroro aktą. Šie savižudžiai sprogdintojai ne tik žudo nekaltus civilius, jie taip pat kėsinasi užmušti palestiniečių siekius sukurti savo pačių laisvą, demokratinę ir klestinčią valstybę", - sakė Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Seanas McCormackas (Šonas Makormakas).

JAV valstybės departamentas irgi pasmerkė išpuolį kaip "niekingą" aktą, tačiau pareiškė, kad jis nesužlugdys pastangų taikiai sureguliuoti Artimųjų Rytų konflikto.

"Tokios atakos nesustabdys nei mūsų, nei taikos šalininkų regione toliau eiti užsibrėžtu keliu", - sakė Valstybės departamento atstovė spaudai Nancy Beck (Nensi Bek).

Sprogimas nuniokojo įėjimą į barą, bet iškaba "Mike's Place - Blues by the Beach" liko sveika. Slenkstis buvo aptaškytas krauju.

Praėjusį ketvirtadienį palestiniečių kovotojas susisprogdino Izraelio Netanijos miesto traukinių stotyje. Per šį išpuolį, kurį pasmerkė ir M.Abbasas, žuvo prie įėjimo į stotį budėjęs sargybinis ir buvo sužeista dar 13 žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.