aA
Briuselyje viešintis Lietuvos Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas sako, kad Lietuva aktyviai dalyvaus sudarant ir įgyvendinant Europos darbotvarkę. Tai jis sakė antradienį vykusiame Europos Sąjungos plėtros procese dalyvaujančių valstybių parlamentų vadovų susitikime su Europos Parlamento pirmininku Patu Coxu (Petu Koksu).
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© ELTA
Kaip pranešė Seimo pirmininko atstovas spaudai, susitikime aptartos besiplečiančios Europos Sąjungos ateities perspektyvos, šalių kandidačių bendradarbiavimas įstojus į Europos Sąjungą, kiti aktualūs europinės darbotvarkės klausimai.

"Mūsų uždavinys - palaipsniui ir aktyviai įsitraukti į europinės politinės darbotvarkės planavimą ir įgyvendinimą. Tai vienintelis kelias tikrosios narystės link", - susitikime pabrėžė A. Paulauskas.

Seimo pirmininkas pažymėjo, kad perspektyva 2005 - 2007 metais prisijungti prie Šengeno sutarties ir prie Europos valiutų sąjungos su pirmąja narių grupe taps svarbia Lietuvos artimiausios ateities darbotvarkės dalimi.

Pasak A. Paulausko, ES strateginės nuostatos dėl sienų apsaugos, kovos prieš nelegalią migraciją taip pat yra Lietuvos ateities politikos kelrodžiai.

"Neabejoju, kad turinti unikalią patirtį ir nusistovėjusius politinius ir administracinius ryšius savo regione, Lietuva aktyviai prisidės prie bendradarbiavimo stiprinimo su ES rytiniais kaimynais - Rusija ir Ukraina, bei tolimesnėje ateityje ir Baltarusija", - sakė A. Paulauskas.

A.Paulauskas akcentavo, kad artimiausioje ateityje Lietuvos politikams liko išlaikyti patį svarbiausią testą - atsakingai pasirengti būsimajam referendumui dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje.

"Mūsų pareiga, kad kiekvienas referendumo dalyvis suprastų balsuojantis ne tik už savo ir savo šeimos gerovę ir saugumą, ne tik už artimiausią dieną ar metus, bet už Lietuvos ir jos žmonių ateitį ilgiems dešimtmečiams", - pabrėžė A. Paulauskas.

Jeigu rinkėjai pritars šalies narystei gegužės 10-11 dienomis rengiamame referendume, Lietuva taps ES nare 2004 metų gegužę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.