aA
JAV vadovaujamos pajėgos antradienį pranešė sulaikiusios buvusį Irako naftos ministrą Amerą Rashidą Muhammadą (Amirą Rašidą Muhamadą), kuris taip pat buvo prezidento Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) patarėjas ir kurio žmona Rihab Taha yra biologinio ginklo specialistė, vadinama "daktare Mikrobu".
Irako naftos ministras Amer Mohammad al-Rashid
Irako naftos ministras Amer Mohammad al-Rashid
© EPA-ELTA
JAV centrinės vadovybės štabas Katare pranešė, kad buvęs ministras pirmadienį pasidavė pats. Daugiau detalių Centrinė vadovybė nenurodė.

A.R.Muhammadas į JAV ieškomų 55 Saddamo Husseino administracijos narių sąrašą buvo įtrauktas 47-uoju numeriu. Garsiojoje kortų malkoje su šių ieškomų asmenų atvaizdais A.R.Muhammadas buvo pikų šešakė.

A.R.Muhammadas, kuris Irako naftos ministru tapo 1995 metais, o prieš tai vadovavo šalies karinei pramonei, yra jau 14-as minėto sąrašo asmuo, kurį suėmė JAV pajėgos.

R.Tahos pavardės 55 ieškomų asmenų sąraše nėra, bet JAV pajėgos nori ją apklausti dėl jos vaidmens numanomoje Saddamo Husseino biologinio ginklo programoje.

A.R.Muhammadą žurnalistai paskutinį kartą matė kovo 25 dieną Bagdado naftos perdirbimo gamykloje "Doura", ant sostinės krintant sąjungininkų bomboms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.