aA
Kaip pranešė Šiaurės Kaukazo regiono kovos su organizuotu nusikalstamumu valdyba, fotoreporteris buvo pagrobtas pernai spalio 3 dieną. į Čečėniją jis pateko iš Gruzijos teritorijos. Už B. Fleutiaux čečėnų lauko vadai reikalavo 1,5 mln. dolerių išpirkos.

Per specialią operaciją Rusijos VRM operatyvininkai išlaisvino B. Fleutieux. Pirmadienį jis bus atvežtas į Maskvą.

Prancūzijos ambasada Maskvoje kol kas pranešimų apie B. Fleutiaux išlaisvinimą nekomentuoja. Kaip pareiškė ambasados pareigūnai, šiuo metu Prancūzijos diplomatai Maskvoje ""neturi tikslios informacijos šiuo klausimu".

Tuo tarpu Prancūzijos užsienio reikalų ministras Hubertas Vedrinas (Hiuberas Vedrinas) patvirtino B. Fleutiaux išvadavimą, o šalies ministras pirmininkas Lionelis Jospinas (Lionelis Žospenas) sakė, kad jį labai nudžiugino ši naujiena. Jis padėkojo visiems, kurie padėjo išlaisvinti žurnalistą..

Praėjusį mėnesį B. Fleutiaux kalbėjo telefonu su savo motina ir maldavo jos padėti jį išlaisvinti.

Prancūzijos prezidentas Jacques Chiracas (Žakas Širakas) asmeniškai paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir jo pirmtaką Borisą Jelciną padaryti viską, ką įmanoma, kad B. Fleutiaux atgautų laisvę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.