aA
Užsienyje nusikaltimais išgarsėję lietuviai pridaro nemalonumų ir nieko dėtiems svetur vykstantiems savo tautiečiams - tuo įsitikino į Daniją per Švediją keliavusį kaunietė. Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", moteriai ir jos draugei teko 8 valandas kęsti "žeminančias Švedijos Karlshamno jūrų uosto muitinės darbuotojų procedūras".
Stop
"Ieškodami narkotikų ar kitų draudžiamų įvežti prekių, švedų muitininkai liepė moterims nusirengti iki apatinio trikotažo", - sakoma dienraštyje.

Į Kopenhagą keliavusi kaunietė Jolanta Bujanauskienė nepasiekė savo galutinio kelionės tikslo ir patyrė daug nuostolių, mat švedų pareigūnai taip suniokojo 1999 metų gamybos automobilį "Mercedes - Benz 180 C", kad juo nebuvo galimybių tęsti kelionės.

Apie 60 tūkst. litų kainuojančio automobilio moteris nematė keturias valandas. Kai kaunietė vėl jį išvydo, vaizdas ją pribloškė. "Visos salono detalės buvo išdraskytos ir sumestos mašinoje, kai kurios sulaužytos, galinis buferis kreivai pritvirtintas, įlenktos durelės, sulenkti slenksčiai, sulaužyta vaistinėle", - pasakojo moteris.

Po 8 valandas trukusios apžiūros Švedijos muitininkai automobilyje nieko nerado ir leido moterims tęsti kelionę. Tačiau pavažiavus 20-25 kilometrus, užkaito automobilio variklis. Kaunietė įsitikinusi, kad pareigūnai ardė ir "Mercedes-Benz" variklį, kuris anksčiau veikė nepriekaištingai.

Kaunietė kreipėsi pagalbos į Lietuvos ambasadą Stokholme, taip pat žada reikalauti, kad Švedijos muitininkai atlygintų nuostolius.

Švedijos pareigūnams nurodyta ypač tikrinti automobilius su lietuviškais numeriais po to, kai į šią Skandinavijos šalį lietuviai pradėjo vežti narkotikus. Pastaraisiais metais Švedijoje sulaikyta ir nuteista dešimtys lietuvių, bandžiusių į šią šalį įvežti narkotikų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.