aA
Tai Seimo pirmininkas trečiadienį pareiškė žurnalistams, komentuodamas susitikimą su NATO generalinio sekretoriaus specialiuoju patarėju Rytų ir Vidurio Europos Klausimais Christopheriu Donnelly (Kritoferiu Doneliu).

V. Landsbergis netiesiogiai atkartojo pastaruoju metu spaudoje pasirodžiusius komentarus, jog Rusija laipsniškai švelnina savo požiūrį į Lietuvos siekius tapti NATO nare, tačiau tuo pat metu silpsta Lietuvos visuomenės entuziazmas dėl narystės Aljanse.

"Rusijos politikai lyg ir ne taip labai protestuoja, neaštrina klausimo, kad Lietuvos jungimasis į NATO labai pakenks Rusijai, kaip tai seniau sakydavo. Bet jie turi vilčių, kad pačioje Lietuvoje atsiras vilčių ir abejonių, ir gal palaikant tas abejones, jas paremiant, galbūt pavyks išmušti Lietuvą iš pasirinkto kelio", samprotavo Seimo pirmininkas.

Pasak V. Landsbergio, iki kitų metų, kai bus "brandinamas sprendimas" dėl Lietuvos pakvietimo prisijungti prie aljanso, Lietuvos visuomenė "turės išlaikyti tą egzaminą".

"Čia Lietuvos nuoseklumas, jos patikimumas bus labai vertinami", sakė parlamento vadovas.

Anot Seimo pirmininko, Ch. Donnelly gerai informuotas apie Lietuvos pasiruošimus siekiant NATO standartų, kariuomenės reorganizaciją.

Pasak V. Landsbergio, NATO teigiamai vertina lėšų Lietuvos kariuomenės modernizavimui skyrimą bei Lietuvos taikdarių misijas Balkanuose.

NATO atstovas, pasak Seimo pirmininko, atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje neturi būti mažinamos pastangos kovojant prieš korupciją, "ypač pasienio tarnybose, nes jie tai labai sieja su saugumo problemomis".

V. Landsbergis ir Ch. Donnelly taip pat aptarė padėtį Latvijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.