aA
Praėjusį penktadienį dėl pasikėsinimo į policininką sulaikyti du jaunuoliai irgi laikomi neįregistruotos nacionalinės organizacijos "Juodvarniai" nariai.

Per kratas šią ir praėjusią savaitę įtariamųjų butuose ir kitose vietose Vilniuje, Varėnoje ir kitose vietose pareigūnai aptiko labai didelį kiekį sprogmenų, šaudmenų, dokumentų, kompiuterių. Amunicijos ieškoma toliau.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius BNS korespondentui sakė esąs įsitikinęs, kad E. Šmidtas tebesislapsto Lietuvoje.

Du įtariamieji (20-metis Giedrius Navionis ir 24 metų R. Kepežinskas) buvo sulaikyti, kai Varėnos rajone pasipriešino policijos pareigūnams Varėnos rajone ir šūviu iš ginklo vieną jų sužeidė.

Apžiūrint įvykio vietą, rastas 1924 metų gamybos kovinis ginklas "Revolver".

Automobilyje rasta tepalo ginklų konservavimui, nenustatyto ginklo detalės bei įrankiai ginklų ardymui.

Tiriant įvykį nustatyta, kad ginklą panaudojo E. Šmidtas, kuris kuris dar vieną kovinį ginklą "Revolver".

Įtariamieji yra sulaikyti. Teismas leido juos suimti 10 parų.

Prieš trejus metus sulaikytasis R. Kepežinskas interviu žiniasklaidai teigė esąs organizacijos "Juodvarniai" tarybos pirmininkas.

Jo teigimu, "Juodvarniai" - visuomeninė, nepolitinė, nekarinė, nacionalinė jaunimo organizacija. Tada jos tarybos pirmininkas sakė, kad organizacijai priklauso 8 vaikinai iš Vilniaus nuo 17 iki 21 metų Organizacija juridiškai neįregistruota.

Pasak R. Kepežinsko, narius sieja žygiai į miškus ir "sveikas lietuviškas nacionalizmas". Organizacijos tikslas - kelti organizacijos narių moralę, išgyventi ekstremaliomis sąlygomis.

R. Kepežinskas tada teigė, kad organizacijos nariai nuolat bendrauja su Krašto apsaugos ministerijos Švietimo ir ryšių skyriaus darbuotojais. Vaikinai gauna karinių vadovėlių, domisi šalies gynybos sistema. Ministerijos darbuotojai padeda jaunuoliams organizuoti karo lauko stovyklas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.