aA
Šeštadienį "Litexpo" parodų rūmuose prasideda penktasis Lietuvos kirpėjų čempionatas.
Čempionate, kuris vyks kovo 3-4 dienomis, dėl geriausiųjų vardo varžysis daugiau nei pusantro šimto kirpėjų, visažistų ir manikiūro specialistų iš visos Lietuvos.

Iš dešimties geriausiai konkursuose pasirodžiusių vyrų ir moterų kirpėjų bus sudaryta komanda, atstovausianti Lietuvai Europos čempionatuose ir pasauliniame kirpėjų čempionate, kuris įvyks 2002 metais Las Vegase (JAV).

Lietuvos kosmetologų ir kirpėjų asociacija, atstovaujanti Lietuvai tarptautinėje kirpėjų konfederacijoje OMC (Organisation Mondiale Coiffure), Lietuvos kirpėjų čempionatą rengia jau penktą kartą. Čempionato globėja - Vilniaus miesto savivaldybė.

Viena čempionato naujovių - nagų modeliavimo ir nagų dizaino konkursai.

Pasak Lietuvos kosmetologų ir kirpėjų asociacijos prezidentės Jūratės Steponėnienės, šiais konkursais siekiama kelti manikiūro specialistų kvalifikaciją ir pademonstruoti jų klientams galimybes šioje srityje. Makiažo konkurse šiemet taip pat įvesta naujovė - iki šiol vykusiuose čempionatuose piešę ant kūno ("body art"), šiemet visažistai darys ir klasikinį makiažą.

Čempionato vertinimo komisijos nariai - tarptautinės klasės ekspertai iš Rusijos, Latvijos, Lietuvos ir Vokietijos. Jie vertins konkursantų darbus pagal griežtus pasaulinės kirpėjų konfederacijos žiuri vertinimo standartus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.