aA
Originali popiežiaus Pijaus XII bulė, kuria jis paskelbė Šv.Kazimierą Lietuvos jaunimo globėju, šeštadienį bus perduota naujajam Lietuvos kardinolui Audriui Juozui Bačkiui. Bulė kardinolui bus perduota šeštadienio vakarą Vilniaus Arkikatedroje Bazilikoje jo aukojamų Šv. Mišių metu.
Šį dokumentą popiežius Pijus XII paskelbė 1948 metų birželio 11 d. Kadangi tuo metu į Lietuvą dokumentas patekti negalėjo, jis buvo perduotas tuo metu tremtyje gyvenusiam arkivyskupui J.Skvireckui.

Vėliau dokumentą saugojęs arkivyskupas patikėjo jį Marijai ir Antanui Rudžiams. M.Rudienė yra Amerikos lietuvių šalpos fondo "Balfas" centro valdybos pirmininkė.

Penktadienį M. ir A. Rudžiai šį niekuomet nebuvusį Lietuvoje dokumentą atvežė į Lietuvą, o šeštadienį įteiks J.A.Bačkiui ir pasveikins jį tapus kardinolu.

Kaip teigia Vilniaus arkivyskupijos atstovas, ši dovana yra labai brangi Lietuvai ir ypač Vilniaus arkivyskupijai, kur Arkikatedroje Bazilikoje Šv.Kazimiero koplyčioje saugomas šventojo karstas su palaikais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.