aA
Kraupus įvykis Šalčininkų rajone sukrėtė net visko mačiusius teisėsaugos pareigūnus - kelias dienas girtuokliavusių tėvų paliktos namie sušalo dvi mažametės mergaitės.
Viena jų - tik metukų sulaukusi Justyna - mirė, o kita - dvejų metų Aliona paguldyta į Šalčininkų ligoninę.

Dėl šios tragedijos policija sulaikė Tartoko kaime (Šalčininkų r.) gyvenančius abiejų mergaičių tėvus - 23 metų Liudmilą Kevrą ir 26 metų Andrejų Artiuchovą.

Užpraeitą antradienį pavakare abu išsirengė pas Šalčininkuose gyvenančius L.Kevros brolius. Moteris neseniai buvo gavusi pašalpą už vaikus, tad nutarė pasilinksminti.

Namus užrakinę dviem didelėmis spynomis, sugyventiniai išvyko net nepaprašę kaimynų prižiūrėti viduje vienų likusių mažylių.

Mergaitėms motina paliko didžiulį kepalą duonos ir batoną, bet jų net nesupjaustė.

Iš ryto pakūrenusi krosnį motina nieko iš aplinkinių neįspėjo, kad dingsta kelioms dienoms.

Abu sugyventiniai po linksmybių parsibeldė tik praėjusį šeštadienį, daugiau nei tris paras nebuvę namuose.

Motina vienmetę Justyną rado lovoje, gulinčią plačiai atmerktomis akimis. Šalia sesers sėdinti Aliona sušalusi lingavo į visas puses.

Nesupratusi, kad jaunėlė jau nebegyva, L.Kevra nuskubėjo pas kaimynus prašytis pagalbos. Ji tikino, kad namie likę vaikai kažkuo apsinuodijo ir juos reikia vežti į ligoninę.

Kaimynė, apžiūrėjusi mergaites, Liudmilai pasakė, kad reikia gelbėti tik Alioną, nes Justyna nebekvėpuoja, jos kūnelis visiškai sustingęs.

Iškviesti medikai konstatavo jaunėlės mirtį, o Aliona buvo skubiai išvežta į ligoninę.

Mergaitė atsigavo tik po kelių dienų ir jau gali judinti nušalusias rankas bei kojas. Medikai tikisi, kad jų amputuoti nereikės.

L.Kevra, šeštadienį radusi sušalusias dukteris, kitądien jau vyko į ligoninę gimdyti dar vieno vaiko.

Nors motina iki paskutinės nėštumo dienos girtuokliavo, trečioji duktė gimė be komplikacijų ir sveika. L.Kevra jos iškart atsisakė ir paliko ligoninėje.

Apie Tartoko kaime įvykusią nelaimę medikai pranešė policijai ir prokuratūrai. Ėmęsi tyrimo pareigūnai neskubėjo sulaikyti tėvų: norėjo sulaukti medicinos ekspertų išvados. Ji buvo pritrenkianti - vienmetė mirė nuo šalčio ir bado.

Praėjusį trečiadienį po apklausos abu mergaičių tėvai buvo uždaryti į areštinę. Jiems iškelta baudžiamoji byla dėl tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis.

Tėvams už savo mažamečio vaiko tyčinį nužudymą gresia nuo 10 iki 20 metų laisvės atėmimo.

Abu sugyventiniai kaime gerai žinomi stikliuko mėgėjai. L.Kevra su A.Artiuchovu jau daugiau kaip dveji metai gyveno kartu nesusituokę, nes taip moteris gaudavo vienišos motinos pašalpą.

"Lietuvos rytas"