aA
Šią savaitę internete pradėta eksponuoti fotografijų paroda, kurioje užfiksuoti prezidento Valdo Adamkaus gyvenimo akimirksniai. Asmeninės prezidento fotografės Džojos Barysaitės paroda "LR Prezidentas Valdas Adamkus 1998-2000" skirta paminėti trečiąsias V.Adamkaus kadencijos metines.
Valdas Adamkus
Paroda buvo eksponuota Čikagoje vasario 10-28 dienomis. Ten fotografijos apie buvusį čikagietį buvo plačiai išreklamuotos ir susilaukė nemažo pasisekimo.

Pasak prezidento referento spaudai Ramūno Mačiaus, parodą Lietuvai norėta pristatyti netradiciniu būdu, todėl ji eksponuojama internete.

Prezidentūros tinklapyje esančios nuotraukos angliškame ir lietuviškame variante šiek tiek skiriasi. Pastarajame daugiau nuotraukų, susijusių su Lietuvos vidaus politika, atspindinčių prezidento bei jo žmonos Almos darbo bei poilsio fragmentus, susitikimus su Lietuvos ūkio, kultūros, visuomenės veikėjais, taip pat - su užsienio šalių vadovais bei svečiais.

Šia paroda siekiama parodyti prezidentą kaip gyvą ir savitą asmenybę, nepaisant aplinkybių oficialumo, protokolo reikalavimų ir susitikimo svarbos.

Tai jau trečioji Dž.Barysaitės paroda apie V.Adamkų. Pirmojoje fotografė užfiksavo jo rinkimų kampanijos akimirkas, antrojoje - pristatė prezidentą kaip buvusį čikagietį.

BNS