aA
Seimo narys krikščionis demokratas Petras Gražulis žemės ūkio ministrui dėl žemdirbių protestų siūlo atsistatydinti. Apie galimą interpeliaciją ministrui buvo užsiminusi ir Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcija.
Kęstutis Kristinaitis
Kęstutis Kristinaitis
Trečiadienį Vyriausybė patvirtino Cukraus režimą, kuriame numatyta nustatyti tik minimalią valstybinę cukraus kainą, kuria remiantis bus planuojama cukraus sektoriaus veikla. Ši kaina nebus taikoma cukraus gamintojų parduodamam cukrui.

Sprendimu nepatenkinti Marijampolės žemdirbiai ir Marijampolės cukraus fabriko darbuotojai ketvirtadienį blokavo "Via Baltica" magistralės ruožą ir buvo visiškai paralyžiavę kelią Kaunas-Suvalkai prie pat Kalvarijos muitinės posto netoli sienos su Lenkija.

P.Gražulis ragino Vyriausybę laikytis su bendrove "Arvi" pasirašytos Marijampolės cukraus fabriko sanavimo sutarties.

Seimo narys priminė, kad "Arvi" šią įmonę sanuoti sutiko tik su sąlyga, kad fabrikui kasmet bus skiriama ne mažiau kaip 27 tūkst. tonų cukraus gamybos kvota.

"Lietuvai nereikia daugiau telekomų", - sakė Seimo narys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.