aA
Tyrimų duomenimis, vis daugiau naujų interneto vartotojų – vaikai. Nuo 1997 m. 2 – 17 metų vaikų prisijungimų į internetą trigubai padaugėjo.
“Teiginys, jog vaikai yra besikurianti rinka, neteisingas – ši rinka jau susikūrusi”, – teigė tyrimą atlikusios “Grunwald Associated” vadovas Peteris Grunwaldas.

Tyrimu nustatyta, kad Jungtinėse Valstijose internetu naudojasi daugiau nei 25 milijonai vaikų, tuo tarpu 1997 m. jų šis skaičius tesiekė 8 milijonus. 2005 m. jis išaus dar 70 proc.

Pasak P.Grunwaldo, vaikų polinkiui į internetą gali turėti įtakos ir tėvai. Tyrimas parodė, kad mamų, besinaudojančių internetu, skaičius padidėjo keturis kartus, t.y., nuo 4,5 mln. 1997 m. iki 16,4 mln. praėjusių metų gale.

Vaikai tampa bene pagrindine priežastimi, verčiančia šeimą pirkti kompiuterį ir turėti interneto galimybę, teigė P.Grunwaldas. Jis taip pat sakė, kad dauguma tėvų tiki, kad internetas – labai svarbi jų vaiko mokymosi ir vystymosi priemonė.

Beveik du trečdaliai šeimų JAV namuose turi kompiuterius, 46 proc. šeimų turi priėjimą prie interneto.

Tyrimo duomenimis, mergaitės jungiasi prie interneto tiek pat ar netgi dažniau nei berniukai.

"Grunwald Associates" tyrimą atliko atsitiktinai parinkusi 1735 šeimas, turinčias ar neturinčias kompiuterio.

Šio interneto vartotojų tyrimo rezultatai iš esmės sutampa su kitų analitikų pranašavimais. Niujorko kompanija "Jupiter Communications" numatė, kad 2-17 metų interneto vartotojų skaičius padvigubės nuo 21,4 mln. 1999m. gale iki 46,7 mln. 2005 m.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.