aA
Afganistano valdantysis Talibano režimas nepaisydamas tarptautinių protestų rengiasi sprogdinti įžymiąsias Budos statulas Bamijane, penktadienį pranešė Pakistane įsikūrusi afganistaniečių naujienų agentūra AIP.
Remdamasi Talibano šaltiniais, AIP pranešė, jog į Bamijaną iš kitų provincijų gabenami sprogmenys, o netoli statulų gyvenantys žmonės evakuojami.

Kol kas neaišku, ar statulos, kurios buvo pastatytos šimtmečiai prieš islamo pasirodymą ir kurių viena yra 38 m, o kita - 53 m aukščio, bus sprogdinamos penktadienį, kuris yra musulmonų šventadienis.

Talibano judėjimas, kuris atmetė visus tarptautinius raginimus išsaugoti vertingą šalies kultūros paveldą, jokio oficialaus komentaro nepateikė.

Ketvirtadienį šis radikalus musulmonų puritonų judėjimas paskelbė pradėjęs naikinti visas statulas, tarp jų minėtas unikalias Bamijano Budas bei Kabulo nacionalinio muziejaus vertybes, kaip su islamu nesuderinamą stabmeldystės paveldą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.