aA
Ketvirtadienio vakarą Marijampolės žemdirbiams nutraukus tarptautinės automagistralės "Via Baltica" blokadą, penktadienio rytą Kalvarijų pasienio poste iš Lenkijos nutyso maždaug trijų kilometrų automobilių eilė.
Tai penktadienio rytą BNS pranešė Pasienio policijos departamento atstovas spaudai Rokas Pukinskas, penktadienio naktį įvažiuojančių iš Lenkijos į Lietuvą transporto priemonių eilė sutrumpėjo nuo 7 iki 3 kilometrų. Iš Lietuvos įvažiuoti į Lenkiją laukė maždaug kilometro eilė.

Ketvirtadienio vakarą Marijampolės žemdirbių ir cukraus fabriko darbininkų atstovai nutraukė blokadą po Vilniuje įvykusio Vyriausybės kanclerio Roberto Dargio ir žemės ūkio ministro Kęstučio Kristinaičio pasitarimo su piketuotojų atstovais.

Buvo nutarta apie "Marijampolės cukraus" darbininkų ir žemdirbių reikalavimus kalbėtis prie derybų stalo, o ne užtveriant kelius.

Susitikimo dalyviai sutarė, jog apie konkurencines sąlygas cukraus rinkoje bus kalbama per susitikimą, kuris numatytas kitos savaitės pradžioje, pirmadienį arba antradienį.

Piketuotojų atstovai sakė norį, kad visiems cukraus gamintojams Lietuvoje būtų sudaromos vienodos konkurencinės sąlygos, nustatoma minimali vienoda cukraus pirkimo iš gamyklos kaina, ir jos būtų laikomasi.

Kaip jau skelbta, piketo dalyviams, ketvirtadienio vidurdienį paralyžiavusiems eismą magistralėje "Via Baltica", Kalvarijos policijos komisariate iškelta baudžiamoji byla dėl g rupinių veiksmų, kuriais pažeidžiama viešoji tvarka, organizavimo ir aktyvaus dalyvavimo.

Žemdirbiai ir cukraus perdirbėjai buvo visiškai užblokavę kelią Kaunas-Suvalkai prie pat Kalvarijos muitinės posto Lenkijos pasienyje.

Marijampoliečiai nutraukė automagistralės blokadą

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.