aA
Bendrovės “McAfee” saugumo ekspertai pranešė apie naują viruso (worm), pavadinimu “MyBabyPic” atsiradimą. Ekspertai įspėja, kad nepavojinga naujojo viruso išvaizda gali suklaidinti ir pridaryti daug rimtų problemų.
Pirmąkart virusas buvo pastebėtas antradienį. Jis atkeliauja elektroniniu paštu prisegtame faile “MYBABYPIC.EXE”, laukelyje “subject” įrašytas tekstas "My baby pic!!!", o pačiame laiške yra parašyta: "Its my animated baby picture!!". Atidarius failą galima išvysti pornografinio turinio animacinį filmuką. Saugumo ekspertai įspėja, kad virusas gali iššaukti labai nemalonias pasekmes, o jumoristinis laiško turinys gali paskatinti gavėjus išsiųsti jį savo draugams ir kolegoms, kaip tai yra daroma su visa pikantiška korespondencija.

Animacinio filmuko peržiūros metu, virusas pats nusikopijuoja į vartotojo kompiuterį ir išsisiunčia save visiems adresams, kurie yra “MS Outlook” adresų knygutėje, visa tai atliekama per 10 minučių po failo paleidimo. Neskaitant to, virusas dar sugeneruoja kelis failus ir įrašus registre, kad galėtų pasileisti kiekvieną kartą kai tik paleidžiama sistema.

Šis virusas atlieka keletą gana pavojingų ir destruktyvių veiksmų, galinčių sunaikinti kompiuteryje laikomus duomenis. Priklausomai nuo datos ir laiko virusas:

Įjungia/išjungia “NumLock”, “CapLock”, “ScrollLock” Į klaviatūros buferį išsiunčia tekstą: “.IM_BESIDES_YOU_” Prisijungia prie interneto svetainės http://www.youvebeenhack.com ir ten išsiunčia vieną iš tekstų: “FROM BUGGER” “HAPPY VALENTINES DAY FROM BUGGER” “HAPPY HALLOWEEN FROM BUGGER”

Virusas taip pat peržiūri disko turinį ir sugadina failus su priesagomis: VBS, VBE, JS, JSE, CSS, WSH, SCT, HTA, PBL, CPP, PAS, C, H, JPG, JPEG, MP2, MP3.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.