aA
Jungtinėje Karalystėje mamos diena minima iki Velykų likus trims savaitėms, tačiau šioje šalyje gyvenantys lietuviai lieka ištikimi savoms šventinėms datoms - pirmąjį gegužės sekmadienį Britanijos sostinėje motinos dienos proga atidaroma Londono lietuvių fotografų paroda „Brangiausia man esi“.
Mamos dienai Londone – pirmoji lietuvių fotografų paroda
„Nutarėme, kad gana tyliai sėdėti pogrindyje, kad jau atėjo laikas pasakyti, kad tokie esam, ir parodyti, kad kažką veikiam, - sakė prieš dvejus metus Britanijoje įsikūrusio fotomanų klubo „Fokusas“ narys Tomas Januška. - Svarstydami, kokią temą parodai galėtume pasirinkti, prisiminėme šią šventę. Mama ir vaikas – tema ir įdomi, ir kartu sunki, todėl mums tai – proga išbandyti save, pasitikrinti, ką galime“.

Fotomodelių savo darbams, anot Tomo, fotografai ieškojo tarp tautiečių. „Juk lietuviai esam, todėl ir mamytes fotografuoti norėjome lietuves, - pasakojo T. Januška. – Sužinojome, kad Londone veikia mamyčių klubas, vieni fotografai susisiekėme su jomis, ir jos mielai sutiko talkinti, kiti modelių atrado tarp savų pažįstamų“.

Parodoje savo darbus pristatys 11 profesionalių ir mėgėjų fotografų: Andrius Pertučenia, Edvardas Poška, Aurelija Medvedeva, Arentas Butkus, Marius Liebus, Artūras Karalius, Sigitas Matulis, Tomas Januška, Mindaugas Gaigalas, Petras Gagilas, Alma Alex.

Paroda atidaroma gegužės 3 dieną Šv. Kazimiero bažnyčios svetainėje (21 The Oval, Hackney, E2 9DT) ir čia bus eksponuojama iki gegužės 15 d. Vėliau parodą iki birželio 14 d. galima bus pamatyti prekybos centro „Lituanica“ patalpose (Unic 4c, Becton Retail Park, Alpine Way, E6 6LA).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.