aA
Paketas su 40 laiškų, oro paštu išsiųstų iš Jungtinių Valstijų į Estiją 2000 metų gegužę, buvo atgabentas tik šių metų vasario 28 dieną. Iš JAV lėktuvas su pašto siunta pakilo diena anksčiau - vasario 27-ąją.
Tai BNS ketvirtadienį pranešė kompanijos "Eesti Post" atstovas. Maiše buvo 29 paprasti ir 13 įvertintų laiškų, adresuotų įvairiems Estijos regionams.

"Mes nedelsdami nusiuntėme JAV spaudos tarnybai paklausimą, o vokus, kadangi jie nebuvo pažeisti, išsiuntėme adresatams", - sakė "Eesti Post" gamybos direktorė Mairė Lodi. Ji pridūrė, kad JAV grubiai pažeidė korespondencijos pristatymo taisykles.

Pagal tarptautinę Pasaulio pašto sąjungos konvenciją, siuntinį su vertingais laiškais pametusios šalies pašto tarnyba privalo išmokėti nukentėjusiems klientams kompensaciją.

Pernai iš Estijos išsiųsti dingo 79 laiškai, tarp jų 18 - Didžiojoje Britanijoje, 15 - Rusijoje ir 9 -Vokietijoje.

"Eesti Post" kompanija per visus praėjusius metus pametė tik du įvertintus laiškus, išsiųstus iš šalies į užsienį.

M.Lodi taip pat pasakė, kad Estijos pašto darbuotojai nepasitiki Vokietijos Frankfurto pašto tarnyba, nes per šį didžiausią oro uostą siunčiama korespondencija neretai sugadinama - vokai ir paketai dažnai būna atplėšiami.

Pasak jos, Frankfurtas jau liūdnai pagarsėjo pasaulyje dėl nekokybiškai dirbančios vietos pašto tarnybos. "Analogiškų problemų su Frankfurto paštu turėjo ir mūsų kolegos iš Latvijos bei Lietuvos", - sakė M.Lodi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.