aA
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kuris ketvirtadienį lankėsi Pchenjane, penktadienį pranešė, kad jam nepavyko įtikinti Šiaurės Korėjos atnaujinti šešiašalių derybų dėl jos branduolinės programos, pranešė Rusijos naujienų agentūros.
Šiaurės Korėja neklauso ir Rusijos
© Scanpix
"Šiaurės Korėja nėra pasirengusi atnaujinti šešiašalių derybų, tačiau Rusija tikisi, kad mūsų siūlymas Pchenjane išgirstas", - šiuos S.Lavrovo žodžius citavo agentūra "RIA-Novosti".

Šiaurės Korėja nutraukė derybas dėl savo branduolinės programos ir išvarė tarptautinius inspektorius iš šalies po to, kai tarptautinė bendruomenė pasmerkė balandžio 5-ąją jos įvykdytą tolimojo nuotolio raketos paleidimą, kuris Vakaruose vertinamas kaip paslėptas balistinės raketos bandymas.

S.Lavrovas pabrėžė, kad Vakarai neturi pasinaudoti šia krize didindami karinę galią regione.

Pietų Korėjos sostinėje Seule jis sakė, kad Maskva pasiūlė Šiaurės Korėjai leisti jos palydovus iš Rusijos teritorijos.

"Toks bendradarbiavimas jau vyksta su (Pietų) Korėjos Respublika, esame pasiruošę panašiems projektams ir su Šiaurės Korėja. Tikiuosi, kad šis pasiūlymas bus išnagrinėtas", - citavo S.Lavrovą agentūra „Interfax".

"Tikiuosi, kad niekas nebandys dirbtinai įsiūbuoti laivą ar pasinaudoti tuo ir surengti ginklavimosi varžybas regione, kurdami naujus karinius blokus ir plėtodami raketinės gynybos planus", - sakė S.Lavrovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.