aA
Rusija gali neįvykdyti dalies 2009 metais užsakytų ginklų pardavimo sutarčių dėl finansavimo sutrikimų gynybos pramonėje, pranešė trečiadienį oficialioji ginklų prekybos organizacija „Rosoboronexport".
Rusijoje ūkio nuosmukis gali paveikti ir ginklų eksportą
© Corbis
"Šiandien rinkoje, mūsų vertinimu, nukentės žemesnio kooperacijos lygmens gynybos pramonės įmonės. Dėl to gali būti neįvykdytos kai kurios sudarytos sutartys", - taip, anot „Interfax", sakė „Rosoboronexport" grupės patarėjų vadovas Aleksandras Brindikovas.

Pasak jo, Rusijos ginklų eksportas 2009-aisiais turėtų siekti 7 mlrd. dolerių, kaip prognozuojama, remiantis praėjusių metų rezultatais. "Mūsų užsakymų portfelis rimtas. Šiemet mes tikimės, kad Rusijos ginklų eksportas bus panašus kaip 2008-aisiais ir sieks apie 7 mlrd. dolerių", - pažymėjo A.Brindikovas.

2008-aisiais Rusijos ginklų pardavimas buvo rekordinis ir sudarė 8.35 mlrd. dolerių, taip nurodoma vasarį Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo paskelbtoje medžiagoje. Iš minimos sumos 6,725 mlrd. dolerių tenka grupei „Rosoboronexport", kuri yra valstybinės korporacijos „Rostechnologiji" dalis. Tai 500 mln. dolerių daugiau negu 2007-aisiais, pridūrė korporacijos direktorius Sergejus Čemezovas.

Prekyba ginklais Rusijos yra viena pelningiausių verslo sričių nuo Sovietų Sąjungos žlugimo laikų. Pastaraisiais metais Maskva aktyviai skatino sudaryti ilgalaikes sutartis su užsienio šalių vyriausybėmis dėl ginklų tiekimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.