aA
Nuo Gruzijos atsiskyrusios Pietų Osetijos saugumo pajėgos antradienį sulaikė Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) stebėtojų grupę, paskelbė separatistų lyderis Eduardas Kokoity, kurį cituoja naujienų agentūra "Interfax".
P.Osetijos separatistai sulaikė ESBO stebėtojus
© Scanpix
"ESBO stebėtojai automobiliu neteisėtai kirto Pietų Osetijos sieną Cchinvalio rajone ir buvo sulaikyti Pietų Osetijos pasieniečių", - nurodė E.Kokoity ir pridūrė, kad stebėtojų veiksmai "buvo provokuojami".

"Po sulaikymo jie bus pristatyti į Cchinvalį, į Pietų Osetijos užsienio reikalų ministeriją, - sakė E.Kokoity. - ESBO stebėtojų veiksmai yra provokuojamo pobūdžio ir Pietų Osetijos užsienio reikalų ministerija padarys atitinkamą pareiškimą".

Praėjus kelioms valandoms stebėtojai buvo paleisti ir grįžo į Gruziją.

Tai ne pirmas kartas, kai Pietų Osetijoje sulaikomi ESBO stebėtojai. Vasario 10 dieną Pietų Osetijos teritorijoje dėl sienos pažeidimo buvo sulaikyti du šios organizacijos darbuotojai, kurie paskui buvo deportuoti.

E.Kokoity tada "Interfax" sakė, jog "sulaikytieji pripažino sienos pažeidimo faktą, pasirašė atitinkamus dokumentus ir buvo deportuoti iš Pietų Osetijos teritorijos".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.