aA
NATO tvirtina nesanti informuota apie Rusijos ketinimus atšaukti gegužę rengiamą aukštų karo pareigūnų dėl Aljanso karinių pratybų Gruzijoje ir rengsis pratyboms, pareiškė pirmadienį NATO atstovas James Appathurai.
NATO surengs pratybas Gruzijoje nepaisydama Rusijos grasinimų
© Reuters/Scanpix
"Dėl NATO - niekas nepasikeitė. Gynybos vadovų susitikimas įvyks, kvietimas Rusijai tebegalioja. Jiems spręsti - dalyvauti ar ne", - sakė jis.

Pasak atstovo, NATO matė tik žiniasklaidos pranešimus apie Rusijos ketinimus - esą ją labai pykdo Aljanso planai surengti Gruzijoje karines pratybas nuo gegužės 6 iki birželio 1 dienos.

Anksčiau, interviu Rusijos televizijai "Vesti-2", Rusijos pasiuntinys prie NATO Dmitrijus Rogozinas sakė, kad prieš NATO pratybas protestuodama Maskva neatvyks į gegužės 7-ąją rengiamą susitikimą su NATO gynybos vadais.

"Jeigu nebus reakcijos (į Rusijos nepasitenkinimą dėl minėtų manevrų), mes imsimės atitinkamų priemonių", - sakė jis.

"Galiu atskleisti jums vieną jų: Rusijos ir NATO generalinių štabų viršininkų susitikimo, planuojamo gegužės 7 dieną, nebus", - pažymėjo D.Rogozinas.

Anot jo, sprendimas surengti NATO pratybas Gruzijoje yra provokacija.

Nuo 2008-ųjų pavasario planuojamose pratybos, kuriose dalyvaus apie 1300 žmonių iš 19 NATO narių ir partnerių, vyks mokymų centre, esančiame už 20 km į rytus nuo Tbilisio. NATO pabrėžia, kad pratybos įvyks, nepaisant D.Rogozino grasinimų.

"Pratybų planavimas - apie jas Rusija yra puikiai informuota nuo pat planavimų pradžios praėjusiais metais - tęsiamas", - sakė NATO atstovas.

Dar jis nurodė, kad balandžio 29 dieną numatyta oficialus Aljanso ir Rusijos ambasadorių susitikimas, taip pat rengiamasi ir šių šalių užsienio reikalų susitikimu "antroje gegužės pusėje".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.