aA
Vyriausybė teikia Seimui Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimus, kuriais ketinama sušvelninti bausmę priverstinai nuvežtos transporto priemonės savininkui. Priverstinis transporto priemonės nuvežimas ar važiuoklės blokavimas specialių įtaisu reglamentuojamas Administracinių teisės pažeidimų kodekse.
Šios administracinės prievartos priemonės, pasak pataisų iniciatorės Vidaus reikalų ministerijos, nekelia jokių abejonių ir yra taikomos daugelyje kitų pasaulio valstybių.

Pataisose numatyta, jog už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, dėl kurių yra blokuojama automobilio važiuoklė arba jis yra nuvežamas, gali būti skiriama bauda nuo 1500 iki 2000 litų arba atimama teisė vairuoti transporto priemonę nuo pusantrų iki dvejų metų.

Iki šiol galiojo tvarka, jog už automobilio statymą tam neskirtoje vietoje buvo skiriama bauda ir atimama teisė vairuoti automobilį, tačiau ši tvarka nepasiteisino.

Administraciniai teismai, nagrinėdami skundus, dažnai sušvelnina skirtą bausmę ir naikina nutarimo dalį dėl teisės vairuoti atėmimo. Be to, pasak VRM, kildavo problemų dėl baudų išieškojimo, nes atėmus teisę vairuoti automobilį, pažeidėjas baudos dažnai nemoka.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse siūloma numatyti teisę Vyriausybei organizuoti priverstinį transporto priemonių nuvežimą ar šios priemonės užblokavimą specialiu įtaisu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.