aA
Rusija nenumato dislokuoti specialios kariuomenės Arktyje.
"Steigti specialios Arkties kariuomenę nenumatoma", - spaudos konferencijoje Maskvoje sakė Rusijos URM ambasadorius ypatingiems pavedimams Antonas Vasiljevas.
Rusija nemato būtinybės militarizuoti Arkties vandenyną ir kurti specialias regiono pajėgas
© Scanpix
"Mes nematome būtinybės militarizuoti Arkties vandenyno. Padėtis Arktyje stabili ir nuspėjama. Mes visiškai neketiname daryti staigių judesių. Kas spaudoje sakoma apie tai, kad Arktis taps karinių veiksmų teatru, yra perdėjimas arba tuo kažkas siekia savanaudiškų tikslų", - sakė A.Vasiljevas.

Pasak jo, remiantis šalies politikos pagrindais, Arktyje Rusija ketina sustiprinti Šiaurės pasienio tarnybą, taip pat kranto apsaugos tarnybas.

"Mes turime atkurti tai, kas yra, ir sukurti naują infrastruktūrą, kuri kontroliuotų padėtį Arktyje", - sakė diplomatas.

Atsakydamas į klausimą apie strateginių atominių povandeninių laivų likimą, A.Vasiljevas priminė, kad Rusija ir JAV tikisi suspėti iki šių metų gruodžio 5 dienos sudaryti naują susitarimą dėl puolamosios ginkluotės mažinimo. O dėl povandeninių laivų, tai, pasak jo, "įmanoma ir čia pasiekti pažangos".

"Mes nematome artimiausioje ateityje jokių problemų dėl Arkties, kurioms reikėtų karinio sprendimo. Mes visus raginame imtis protingų veiksmų", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.