aA
Milicija, griaudama opozicijos akcijos "Ukraina be Kučmos" dalyvių palapinių miestelį, sulaikė maždaug 35-40 žmonių.
Kaip pranešė agentūrai "Interfax" vienas akcijos koordinatorių Jurijus Lucenka, tai - pirminiai duomenys. Pasak jo, sulaikytieji dabar yra artimiausiuose dviejų rajonų milicijos skyriuose.

"Jie paprasčiausiai apsupdavo palapinę, čiupdavo žmones ir juos sodindavo į vieną milicijos mašiną, o palapinę mesdavo į kitą", - pasakojo jis apie tai, kaip veikė teismo vykdytojai.

Į rajonų milicijos skyrius nusiųsta liaudies deputatų, kad, pasak J. Lucenkos, "prieš sulaikytuosius nebūtų imtasi neteisėtų veiksmų".

Pasak jo, teismo sprendimas išardyti palapines, J. Lucenkos teigimu, akcijos dalyviams nebuvo parodytas.

"Mes nežinome, kokiu teisiniu pagrindu nugriautos palapinės", - pareiškė akcijos koordinatorius ir pridūrė, kad iki dienos pabaigos akcijos dalyviai vėl pastatys palapinę.

Kaip jau pranešta, iki pastarojo laiko akcijos dalyvių palapinių miestelyje buvo 55 palapinės. Jos buvo pastatytos ant šaligatvio, šalia palapinių nuolat budėjo žmonės. Būgštaujant, jog palapinės gali būti nugriautos, ant kiekvienos jų buvo pakabintas užrašas, kad palapinė yra vieno ar kito deputato asmeninė nuosavybė.

Akcijos "Ukraina be Kučmos" dalyviai reikalauja, kad atsistatydintų šalies prezidentas Leonidas Kučma, kurį jie kaltina prisidėjus prie žurnalisto Georgijaus Gongadzės pašalinimo bei kitais neteisėtais veiksmais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.