aA
Už bandymą paveikti teismą buvusiam Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui prašoma iškelti baudžiamąją bylą. Dienraštis "Lietuvos rytas" pranešė, kad tokį prašymą generaliniam prokurorui įteikė vilnietė gydytoja Dalija Rugienytė. Už bandymą paveikti teisėją ar norą sukliudyti teisingai išnagrinėti bylą numatytos bausmės - pataisos darbai iki dvejų metų arba bauda.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis
Praėjusių metų birželį tuometis Seimo pirmininkas ir konservatorių lyderis V.Landsbergis Aukščiausiojo Teismo pirmininkui Vytautui Greičiui persiuntė Erikos Stankevičienės, bandžiusios teismo tvarka iš D.Rugienytės atimti butą, skundą.

D.Rugienytę papiktino tai, kad V.Landsbergis nurodė, kaip turi teisti teismas.

Be to, Seimo vadovas dar užsiminė Aukščiausiojo Teismo vadovui V.Greičiui apie jam suteiktą teisę iškelti teisėjams drausmines bylas.

D. Rugienytė teigė tai traktuojanti kaip tiesioginį politiko spaudimą teisėjams. Jos įsitikinimu, V.Landsbergio, kaip tuometinio Seimo pirmininko, įsikišimas į Vilniaus teismų darbą jai turėjo ir žalingų pasekmių.

V.Landsbergis, paprašytas prisiminti šią istoriją, nebuvo linkęs aiškinti savo sprendimo kreiptis į Aukščiausiojo Teismo pirmininką motyvų.

Į klausimą, ar nemano, jog savo veiksmais jis darė politinį spaudimą teismams, V.Landsbergis atsakė: "Kiekvienam klausimui yra konkretus atsakymas. Tai nėra susirašinėjimas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.