aA
Paaugliai yra labiau linkę rūkyti, jeigu jų mėgstami aktoriai kino filmuose taip par rūko. Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad filmuose dažniausiai rūko Leonardo DiCaprio ir Brado Pitto vaidinami herojai. Tyrimo organizatoriai iš pradžių apklausė šešis šimtus 10-19 metų amerikiečių, norėdami išsiaiškinti jų rūkymo įpročius bei mylimiausias kino žvaigždes.
Moteris rūko cigaretę
Moteris rūko cigaretę
Vėliau suskaičiavo 1994-1996 metais sukurtus filmus, kuriuose 43-jų paminėtų kino aktorių vaidinami herojai rūkė.

Du trečdaliai aktorių per šį 3 metų periodą didžiajame kino ekrane rūkė mažiausiai kartą, o 42% žvaigždžių mažiausiai vienoje juostoje buvo tapę tikrais rūkaliais, t.y. šis įprotis buvo būdingas jų įkūnytų herojų bruožas.

Beveik 15% jaunuolių teigė, kad "Vagišių" žvaigždė Bradas Pittas yra jų mylimiausias aktorius. Tuo tarpu per 3 metų laikotarpį net dviejuose filmuose iš šešių Pittas vaidino prisiekusį rūkalių.

Tyrimo organizatoriai nustatė, kad jaunuolių, pirmenybę suteikusių aktoriams, rūkiusiems trijuose ir daugiau filmų, tarpe rūkančiųjų buvo tris kartus daugiau nei kitų jaunuolių tarpe.

Vaikai, dar nebandę rūkyti, tačiau besižavintys gausiai kino ekranuose rūkančiais aktoriais pasižymėjo žymiai palankesniais šio žalingo įpročio vertinimais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.