aA
Buvęs JAV prezidentas padėjėjas nacionalinio saugumo klausimais Zbigniewas Brzezinskis (Zbignevas Bžezinskis) pareiškė nenustebsiąs, jeigu po 15 metų Rusijai "vadovaus žmogus, turintis Maskvos valstybinio universiteto ir Harvardo diplomą, visiškai savas Vakarų demokratijų lyderiams".
Vladimiras Putinas
Šiandieninė Rusija, pasak jo, - "produktas išsekusios senos sistemos, po kurios liko dabartinis politinis elitas", "nors ir suprantantis permainų būtinumą, bet pats - iš praeities".

Prie Rusijos prezidento Vladimiro Putino laimėjimų Z. Brzezinskis, dabar Tarptautinių ir strateginių tyrimo centro Vašingtone patarėjas, priskiria "stabilumą, nuoseklumą, nuspėjamumą".

Interviu laikraščiui "Komsomolskaja pravda", išspausdintame trečiadienį, Z. Brzezinskis taip pat pareiškė nuomonę, kad V. Putino ir naujojo JAV prezidento George'o W. Busho (Džordžo V. Bušo) asmeninis susitikimas "nėra itin skubus".

"Bet ir tokio susitikimo naudingumas, mano jis, "visiškai akivaizdus". "Naujajai JAV administracija reikia labai aiškiai išdėstyti savo požiūrius: realizmą be plekšnojimų per petį, visišką aiškumą, ko norima ir nenorima, kritiškesnį Rusijos vadovybės veiksmų kare Čečėnijoje vertinimą", - mano politologas.

"Jis pataria Rusijai "būti panašesnei į Europą ir siekti integruotis į ją". Drauge Z. Brzezinskis viliasi, jog Baltieji rūmai, esant juose G. W.Bushui, "laikys duris atviras Rusijai įeiti į Europos ir Atlanto bendriją".

"Ir jos bus atviros tiek, kiek norės to pati Rusija", - pabrėžė jis.

Tuo tarpu, Z. Brzezinskio nuomone, Maskvos ir Pekino "strateginė partnerystė - tėra tik lozungas".

"Rusija realiai gali būti joje tik mažoji partnerė, o su tuo ji niekada nesutiks", - teigia politologas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.