aA
Buvęs Baltarusijos gynybos ministras Pavelas Kozlovskis paskelbė, kad šiais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose varžysis su šalies lyderiu Aleksandru Lukašenka. Be to, P. Kozlovskis žadėjo nuodugnias vyriausybės reformas.
"Mano tikslas yra ne tik įveikti prezidentą, bet taip pat pakeisti dabartinį režimą", - savaitgalį žurnalistams sakė generolas pulkininkas P. Kozlovskis. Pasak jo, jis nori Rusijos kaimynę Baltarusiją labiau orientuoti į Europą.

1994 metais išrinktas ir Vakarų vengiamas A. Lukašenka 1996-ųjų referendume išplėtė savo įgaliojimus ir periodiškai stengiasi susidoroti su opozicija.

58 metų P. Kozlovskis gynybos ministras buvo iki išrenkant A. Lukašenką ir nuo to laiko politiniame gyvenime nedalyvavo. P. Kozlovskis sakė nestosiąs po jokios opozicinės partijos vėliava.

Tuo tarpu opozicinės partijos yra paskelbusios, kad nori iškelti bendrą kandidatą į prezidentus ir taip padidinti galimybes įveikti A. Lukašenką, tačiau dėl tokio kandidato dar nesusitarė.

Rugsėjį vyksiančiuose rinkimuose prezidento posto tikriausiai sieks ir buvęs premjeras Michailas Čigiris, profesinės sąjungos lyderis Vladimiras Gončarikas bei buvęs regiono valdytojas Semionas Domašas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.