aA
Olandijos verslininkas Pieras Sienema (Pjeras Sinema), dingęs praėjusių metų pabaigoje, kai atvyko į Taliną, penktadienį surastas Harjaus apskrityje nužudytas.
P. Sienemos kūnas buvo užkastas į žemę buvusiame tankodrome Harjaus apskrityje, netoli Aegvydaus gyvenvietės. Kaip BNS pranešė policijos sekretorius spaudai, nužudytojo palaidojimo vietą parodė vienas iš trijų sulaikytų jo buvusių kompanionų.

Remiantis pirmine kūno apžiūra, nustatyta, kad P. Sienema buvo nužudytas keliais šūviais. Per parengtinį tardymą policijai pavyko išsiaiškinti, kad nusikaltėliai nužudė P. Sienemą 2000 metų gruodžio 20 dieną viename Talino bute, iš kur automobiliu atvežė jo lavoną ir palaidojo.

Centrinė kriminalinė policija vasario 7 dieną sulaikė tris asmenis, kuriuos įtarė susijus su P. Sienemos dingimu ir nužudymu. Tarp sulaikytųjų - 26 metų Eduardas Vincevičius, kuris pirmasis pranešė policijai apie olando dingimą. Drauge su juo suimti dar du - Artiomas Golubas ir Aleksejus Fominas.

Talino miesto teismas davė leidimą 30-iai parų sulaikyti šiuos tris anksčiau neteistus asmenis. Centrinės kriminalinės policijos vyriausioji komisarė Katrin Meikas pirmadienį BNS sakė, jog po to, kai buvo surastas 59-erių metų P. Sienemos lavonas, niekam iš trijų sulaikytųjų kaltinimas kol kas nepateiktas.

Sulaikyti įtariamuosius nuspręsta po pakartotinės kratos P. Sienemos bute, per kurią buvo rasta kraujo dėmių. Dabar mėginiai tiriami ir netrukus paaiškės, kieno tai kraujas. P. Sienema dingo pernai gruodžio 19 dieną, kai atvažiavo į Taliną susitikti su keliais verslininkais - partneriais Estijoje.

Nepatvirtintomis žiniomis, pastaraisiais metais P. Sienemos verslas buvo daugiausia susijęs su Maskva ir Baltarusija, bet jis taip pat yra suteikęs paskolų nekilnojamojo turto verslui, ir daugelis verslininkų jam buvo skolingi milijonus kronų. Policija mano, kad su P. Sienemos dingimu gali būti susiję kai kurie Estijos organizuoto nusikalstamo pasaulio atstovai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.