aA
Klaipėdos miesto valdžia ir policijos vadovybė kreipėsi į miesto gyventojus ir įmones, prašydama finansinės pagalbos miesto policijai.
Klaipėdos meras Eugenijus Gentvilas ir miesto vyriausias policijos komisaras Benonas Ivanauskas antradienį paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame teigiama, kad dėl mažėjančio policijos finansavimo šiemet gali gerokai pablogėti kriminogeninė padėtis ir nusikaltimų išaiškinamumas.

Pernai Klaipėdoje įregistruota šiek tiek mažiau nusikaltimų mažiau nei 1998 m., o sunkių nusikaltimų - 35 mažiau, tačiau neatmetama galimybė, kad dėl nepakankamo finansavimo šie rodikliai šiemet gali pablogėti.

Bendrame pareiškime teigiama, kad Klaipėdos policija gauna nepakankamai lėšų, kad galėtų efektyviai atlikti jai pavestas visuomenės saugumo funkcijas.

Valstybės biudžete skirtų lėšų nepakanka apmokėti brangstančioms transporto, ryšio paslaugoms, įsigyti būtiniausių darbo priemonių. Policijos pareigūnai ne visada pajėgūs operatyviai reaguoti į pranešimus apie vykdomus ar jau įvykusius nusikaltimus.

Pareiškime konstatuojama, kad mažėjantis policijos darbo efektyvumas ateityje gali atsiliepti miesto gyventojų saugumui.

Norėdama įtraukti visuomenę dalyvauti prevenciniame darbe, Klaipėdos miesto taryba 1997 metais įsteigė savivaldybės nusikalstamumo prevencijos fondą.

Fondo lėšos naudojamos programoms, stabdančioms nusikalstamumą mieste, finansuoti.

Šiemet savivaldybė iš miesto biudžeto šiam fondui numato skirti 100 tūkst. litų.

Kadangi fondo lėšų šaltiniu gali būti ir juridinių bei fizinių asmenų savanoriškos įmokos, policija bei merija kviečia miesto įmones ir fizinius asmenis paremti miesto tarybos įsteigtą nusikalstamumo ir prevencijos fondą ir taip padėti policijai užtikrinti miestiečių ramybę ir saugumą.

Miesto įmonės, organizacijos, pavieniai asmenys, norintys paremti miesto policiją, gali pervesti lėšas į Klaipėdos miesto savivaldybės nusikalstamumo prevencijos fondo sąskaitą Nr. 120542104 Lietuvos taupomajame banke.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.