aA
Sekmadienį popiežius Jonas Paulius II Bagdadui pareiškė, kad jo pareiga - siekiant išvengti karo visiškai bendradarbiauti su tarptautine bendruomene, ir tvirtino, jog vis dar yra laiko Irako krizę išspręsti derybų keliu.
Pope John Paul II
Savo žodžius popiežius tiesiogiai skyrė Irako vadovams: "Jiems aš siunčiu primygtinį raginimą: jūsų tėvynainių likimas visuomet privalo būti jūsų prioritetas".

Viename iš griežčiausių kreipimųsi, kuriuo ragino Irako krizę spręsti taikiai, Šventasis Tėvas teigė, kad kilus karui Irako žmonių lauktų "siaubingi padariniai".

"Bagdado politiniai lyderiai turi skubiai (vykdyti) pareigą visiškai bendradarbiauti su tarptautine bendruomene ir eliminuoti bet kokį motyvą (pradėti) ginkluotą puolimą", - kreipdamasis į Šv. Petro aikštėje susirinkusius piligrimus savaitinėje Angelo maldoje sakė popiežius.

"Tačiau aš taip pat norėčiau priminti Jungtinių Tautų šalims narėms, ypač toms, kurios įeina į Saugumo Tarybą, kad jėgos panaudojimas tėra paskutinė išeitis, - kalbėjo 82 metų Katalikų Bažnyčios vadovas. - Štai kodėl, regėdamas tuos siaubingus padarinius, kurių Irako žmonėms atneštų tarptautinė karinė operacija... visiems sakau: vis dar yra laiko derėtis, vis dar yra vietos taikai".

Pastarasis popiežiaus kreipimasis nuskambėjo tuo metu, kai Portugalijai priklausančiose Atlanto vandenyno Azorų salose Jungtinių Valstijų, Didžiosios Britanijos ir Ispanijos vadovai rengėsi nepaprastajam viršūnių susitikimui, kai kurių kritikų dar vadinamam "karo taryba".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.