aA
Ignoruodamas popiežiaus Jono Pauliaus II įsakymą palikti dvasininko darbą, 64 metų italų kunigas tėvas Franco Barbero (Frankas Barberas) šeštadienį pažadėjo toliau tuokti gėjų ir lesbiečių poras bei dvasininkus.
Katalikų kunigas biblija
Katalikų kunigas biblija
Pinerolo mieste netoli Turino dirbantis dvasininkas popiežiaus dekretu buvo pašalintas iš kunigų luomo prieš dvi savaites dėl minėtos "netinkamos liturginės praktikos".

"Mano įsitikinimu, Bažnyčia turi vienodai priimti visų formų tikrą meilę. Gėjai yra gėjai Dievo valia. Dievas negamina blogų detalių, jis ne kompanija "Fiat", naujienų agentūrai Reuters teigė Vatikanui nepaklūstantis kunigas.

Tėvas F.Barbero taip pat sakė ketinąs sekmadienį kaip parastai laikyti mišias, o kitą savaitę vyks į Romą, kur sutuoks dvi lesbiečių poras. Be to, jis kalbėjo apie Italijoje tarp dvasininkų plintantį požiūrį, kad celibatas yra atgyvenęs ir nenatūralus dalykas.

"Vakar aš sutuokiau vieną kunigą, žinoma, slaptai. Jis dirba vienoje Romos parapijoje ne per toliausiai nuo Šventojo Sosto", sakė kunigas.

Jis pridūrė, kad Vatikanas negali jo sustabdyti, nes kunigystė "yra jo kraujyje, ir to niekas iš jo neatims".

Gėjų, lesbiečių ir kunigų porų jungtuvės, kurias per pastaruosius kelerius metus laimino tėvas F.Barberas, neturi juridinės galios. Bažnyčios hierarchai sako, kad šis kunigas neturi teisės dirbti dvasininko darbą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.