aA
Jungtinių Valstijų prezidentas George W.Bushas (Džordžas V.Bušas), kuris Baltuosiuose rūmuose niekuomet nėra susitikęs su palestiniečių lyderiu Yasseru Arafatu (Jasiru Arafatu), susiklosčius palankioms aplinkybėms į juos pasikvies naująjį palestiniečių ministrą pirmininką, penktadienį pareiškė aukšta JAV prezidento patarėja.
George W.Bush
George W.Bush
"Manau, kad nėra nieko geriau, kaip tam tikru tinkamu metu palestiniečių ministrui pirmininkui apsilankyti Baltuosiuose rūmuose", - televizijai "Al-Jazeera" sakė G.W.Busho patarėja nacionalinio saugumo klausimais Condoleezza Rice (Kondoleza Rais).

"Tačiau svarbu pasirinkti tinkamą laiką, ir mes šiuo klausimu nuolatos su jais palaikysime ryšį", - teigė pareigūnė, duodama interviu Katare įsikūrusiam palydovinės televizijos kanalui.

Penktadienį G.W.Bushas pareiškė, kad ilgai atidėliotas Artimųjų Rytų taikos "planas" bus paskelbtas iškart po to, kai palestiniečiai paskirs ministrą pirmininką, o anksčiausiai tai gali nutikti jau kitą savaitę.

Pasak G.W.Busho, premjero rankose turi būti sutelkti visi valdžios įgaliojimai, bet pridūrė, kad tikisi, jog į šį postą Y.Arafato siūlomas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas), dar žinomas Abu Mazeno (Abu Mazeno) vardu, šiuos įgaliojimus turės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.