aA
Kaune sulaikytas įtariamasis narkotinių medžiagų platinimu. Ketvirtadienio vakarą Taikos prospekto ir Basanavičiaus alėjos sankryžoje pareigūnai užblokavo persekiotą automobilį "Audi 100" ir sulaikė mašiną vairavusį, kaip įtariama, narkotikų prekeivį 29 metų Audrių Varanavičių, pranešė Kauno vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).
Kaip sakė pareigūnai, automobilio vairuotojas sulaikomas priešinosi.

Kauno VPK Organizuotų nusikaltimų tyrimų tarnybos darbuotojai teigė, jau seniai turėję operatyvinės informacijos, kad A.Varanavičius narkotikų platinimo taškams tiekia "Extasy" tabletes, marihuaną ir kanapes.

Imituodami nusikalstamos veiklos modelį, pareigūnai iš įtariamojo yra įsigiję narkotikų. Supratęs, kad yra sekamas, A.Varanavičius buvo dingęs iš policijos akiračio ir vėl pastebėtas ketvirtadienį.

Sulaikymo metu narkotinių medžiagų pas įtariamąjį nerasta, tačiau, pareigūnų teigimu, jau surinkta pakankamai įrodymų kaltinimams pateikti.

Niekur nedirbančiam, už chuliganizmą bei automobilių vagystes anksčiau teistam A.Varanavičiui iškelta baudžiamoji byla už narkotinių medžiagų platinimą. Penktadienį teismo bus prašoma leidimo jį suimti.

Tyrimą atlieka Kauno VPK.

Už neteisėtą narkotinių medžiagų įgijimą, laikymą ir platinimą baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 16 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.