aA
Jungtinės Valstijos permeta iš Viduržemio jūros į Raudonąją jūrą laivų būrį, apginkluotą sparnuotosiomis raketomis "Tomahaw", praneša Pentagonas. Kreiseriai, eskadriniai minininkai ir povandeniniai laivai dabar plaukia į naują dislokavimo vietą.
JAV jūrų pėstininkai, kariuomenė
JAV jūrų pėstininkai Kuveito dykumoje
© EPA-ELTA
Tikslus laivų skaičius nenurodomas, būryje gali būti 10-16 laivų. Manoma, jog juose esančiomis sparnuotosiomis raketomis bus apšaudoma Irako teritorija, ypač per pirmąjį galimo konflikto etapą.

Šie laivai pasiųsti, nes Vašingtonas vis labiau abejoja, ar Turkija leis panaudoti savo oro erdvę šioms raketoms skrieti į Iraką iš Viduržemio jūros.

Tačiau du Amerikos lėktuvnešiai tebėra Viduržemio jūroje. Juose esantys lėktuvai gali skristi į Irako teritoriją per Izraelio ir Jordanijos oro erdvę. Anksčiau buvo paskelbta, jog perdislokuojami moderniausi radarams nematomi Amerikos bombonešiai "B-2"

Teigiama, jog jie paliko savo bazę Misūrio valstijoje ir skrenda į Diego Garsijos salą Indijos vandenyne. Joje yra aerodromas, įrengtas priimti ir aptarnauti šiuos naujausius kovos lėktuvus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.