aA
Vakar 13 val. Marijampolėje, J.Basanavičiaus aikštės 13-ajame name, buvo šturmuotos patalpos, kuriose nuo ryto buvo užsibarikadavusios grožio salono „Minutėlė sau" savininkė Laimutė Alkevičienė ir dvi kirpėjos. Taip šios moterys protestavo, kai į dar pernai rugsėjį viešame aukcione parduotas salono patalpas įsikraustė jas nusipirkusi kosmetologe Irena Golnikienė.
Vakar I.Golnikienė atėjo lydima „Algos" saugos tarnybos vyrų ir antstolės. Tačiau ir išlaužus duris L.Alkevičienė teigė iš patalpų neišeisianti tol, kol negaus galimybės kreiptis į Žmogaus Teisių Teismą Strasbūre.

Grožio saloną „Minutėlė sau" iš savivaldybės prieš dvejus metus išsinuomojo kosmetologe L.Alkevičienė.

Nuomos sutartyje buvo numatyta, kad ji nutrūksta nuomininką įspėjus prieš du mėnesius. Vakar Marijampolės savivaldybės turto skyriaus vedėja Danutė Tupčiauskaitė sakė, kad 2002 metais buvo skelbtas viešas aukcionas parduoti patalpas. Tada turto vertintojai nustatė, kad 51 kvadratinio metro patalpų miesto centre pradinė kaina yra 66 tūkstančiai litų.

„Viešame aukcione paaiškėjo, kad I.Golnikienė už privatizuojamą objektą pasiūlė daug didesnę kainą negu kita aukciono dalyvė L.Alkevičienė, - sakė D.Tupčiaus-kaitė. - Įspėjome nuomininkę, jog nuomos sutartis nutrūksta".

I.Golnikienė sudarė su savivaldybės turto skyriumi privatizavimo sutartį, sumokėjo ketvirtį už perkamas patalpas pasiūlytos sumos - 22 tūkstančius litų, susitarė su statybos įmone dėl patalpų remonto.

Savo nuosavybę I.Golnikienė įregistravo Nekilnojamojo turto ir žemės kadastro ir registro įmonėje, gavo nuosavybės dokumentus. Tačiau L.Alkevičienė per pusmetį iš privatizuotų patalpų neišsikraustė.

„Aš žinau, kiek kainuoja patalpos, - sakė ji. - Tiek, kiek už jas pasisiūlė sumokėti I.Golnikienė, yra nesąmonė. Tai įrodysiu teisme. Savivaldybė nekreipė dėmesio ir į tai, kad aš remontavau saloną, tai man kainavo per 26 tūkstančius litų. Niekas nežada man jų grąžinti".

Savivaldybės pareigūnai sako, kad kosmetologių konfliktas dėl patalpų jiems itin nemalonus -savivaldybėje aplinkos valdymo skyriuje vyresniuoju inspektoriumi dirba L.Alkevičienės vyras Vytautas Alkevičius, o savivaldybė jo žmonai yra suteikusi smulkiojo verslo rėmimo programoje numatytą paramą - sumoka palūkanas už jos gautą paskolą.

"Lietuvos rytas"