aA
Prancūzijos užsienio reikalų ministras Dominique'as de Villepinas (Dominikas de Vilpenas) ketvirtadienį sakė, kad Vašingtono, Londono ir Madrido pateiktame antrosios Jungtinių Tautų rezoliucijos dėl Irako projekte yra iškeltas ultimatumas, ir tai yra nepriimtina.
Dominique de Villepin
Dominique de Villepin
© EPA-ELTA
"Didžioji Britanija, Jungtinės Valstijos ir Ispanija siūlo ultimatumą (nusiginkluoti iki kovo 17 dienos). Mes manome, kad tai nepriimtina", - sakė D.de Villepinas, kurio žodžius citavo televizija "France 2".

Kiek anksčiau D.de Villepinas paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad Didžiosios Britanijos siūlymas nustatyti Bagdadui šešis konkrečius testus, kuriais būtų įvertintas Irako bendradarbiavimas, prieštarauja pastangoms ieškoti taikaus šios krizės sprendimo, ir Paryžius nepritaria "ultimatumų logikai".

"Ar duoti Irakui dar kelias dienas prieš panaudojant jėgą - ne tai yra svarbiausias klausimas. Reikia ryžtingai eiti taikaus nuginklavimo keliu, kurį žymi patikima alternatyva karui - inspekcijos", - sakė D.de Villepinas savo pareiškime.

Be to, pasak D.de Villepino, Prancūzija nori išsaugoti Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos vienybę ir yra pasiruošusi išbandyti visas galimybes, kurios padėtų išspręsti Irako krizę.

"Mes norime surasti sprendimą ir ieškome konsensuso Saugumo Taryboje", - sakė jis žurnalistams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.