aA
Ukmergę, kurioje vis dar netyla kalbos apie daugiau nei prieš savaitę sode ant obels šakos pasikorusius du šešiolikmečius, vėl sukrėtė jaunuolio savižudybė.
Prie Šventosios upės esančioje automobilių vairavimo mokymo aikštelėje šią savaitę ant pušies šakos buvo rastas pasikoręs 18-metis Marius G.

Negyvėlio kūnas, kurį pamatė praeivis, dar nebuvo atvėsęs, jo kaklą stipriai veržė iš naujos skalbinių virvės padaryta kilpa. Iš Jonavos atvykęs Marius G. Ukmergės aukštesniosios verslo mokyklos pirmame kurse studijavo automechaniką, gyveno šios mokyklos bendrabutyje.

Savižudybės vietą nuo mokyklos ir šalia jos esančio bendrabučio skiria keli šimtai metrų. Nei Mariaus G. artimieji, nei pedagogai ar bendramoksliai neranda atsakymo į klausimą, kodėl moksleivis ryžosi savižudybei.

Uždaro būdo, mažai su kuo bendravęs ir vidutiniškai besimokęs Marius G. pastaruoju metu buvo praleidęs daug paskaitų. Dėl to vaikino grupės auklėtojas buvo parašęs moksleivio motinai kvietimą į tėvų susirinkimą.

Tačiau šį savaitgalį namuose Jonavoje viešėjęs Marius G. savo motinai raštelio taip ir neperdavė.

Kvietimas buvo rastas pasikorusio jaunuolio striukės kišenėje. 35 metų jonavietei Editai M. savo sūnaus iš pirmosios santuokos elgesys praėjusį savaitgalį jokių įtarimų nesukėlė.

"Lietuvos rytas"