aA
Parlamentinė NATO reikalų komisija paskelbė, jog integracijoje į Šiaurės Atlanto Aljansą estafetę iš Vyriausybės perima Seimas. "Buvo konstatuota, jog Vyriausybė sklandžiai baigė derybas dėl stojimo, bet lieka ratifikavimo procesas. Tai bus ne Vyriausybės, bet Seimo narių darbas", - BNS sakė komisijos pirmininkas Vaclovas Stankevičius.
NATO flag
Kovo 26 dieną Briuselyje Lietuvos atstovai ketina pasirašyti prisijungimo prie NATO protokolą. Po pasirašymo prasidės protokolo ratifikavimo procesas NATO valstybių parlamentuose.

Komisijos posėdyje trečiadienį dalyvavę parlamentinių ryšių su NATO valstybėmis grupių vadovai buvo informuoti apie veiksmus, kuriuo reikėtų imtis užtikrinant sklandų stojimo sutarties ratifikavimą aljanso valstybių parlamentuose.

"Mobilizuojame Seimo narius išnaudoti bet kokį bendravimą su mūsų kolegomis iš NATO šalių, kad stojimo sutarties ratifikavimas vyktų sklandžiai", - teigė V.Stankevičius.

NATO komisijos pirmininkas tikisi, jog pirmoji Lietuvos prisijungimo protokolą ratifikuos JAV, antroji - Lenkija.

"Manau, jog JAV Senatas turėtų ratifikuoti stojimo protokolą iki gegužės pabaigos", - BNS sakė V.Stankevičius, neseniai sugrįžęs iš vizito JAV.

Praėjusių metų pabaigoje pakviesta prisijungti prie NATO, Lietuva visateise Aljanso nare tikisi tapti 2004 metais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.